Евтини трикове за изтриване на праха дори в най-мръсните терени – почистване на мази и тавани

Предвид факта, че работата по почистване на мази и тавани е сложна и изисква много време и ресурси, избрахме да се спрем на някои лесни и ефективни трикове

Прахът е постоянно предизвикателство при почистването на къщата, тъй като лесно се отлага и изисква редовно внимание, за да бъде премахнат. Съществуват, обаче прости и ефективни решения, които могат да поддържат праха в безопасност за по-дълъг период от време, което прави почистването по-лесно и по-рядко налагащо се.

Работата по почистване на мази и тавани може да е много лесна,. Когато под ръка имате евтини, но достатъчно ефикасни препарати.

Прахът, който се събира на мебели е сред най-досадните. Той изисква чести изтривания, за да се поддържат добре хигиенизирани повърхностите. Това условие важи с пълна сила, когато става дума за почистване на прах от мебели и повърхности, които са поставени в мазето или на тавана. За да удължите времето между изтриването, има две смеси, които лесно можете да подготвите и сами, у дома. Ето и тях:

Терпентин разтвор:

Смесете чаша зехтин, чаша оцет и чаша терпентин, за да получите ефективно решение срещу прах. Нанесете това решение, върху мебелите с мека кърпа и ще забележите, че прахът няма да се отлага поне седмица, а повърхностите също ще изглеждат лъскави.

Течен парафинов разтвор:

В литър вода разтворете 6-7 супени лъжици оцет и добавете 100 милилитра течен парафин. Това решение е толкова ефективно, колкото терпентинът за предотвратяване на отлагането на прах върху мебелите.

Освен това, за ефективно почистване на плочки, плочки и огледала за кухня и баня, можете да използвате глицерин. Добавете няколко капки глицерин към водата, с която миете и ще забележите, че повърхностите ще се почистват по-лесно и ефективно. Така  прахът ще бъде по-тежък поради антистатичното действие на глицерина.

Източник: https://chistya.com

Scroll to Top