Почистване от гълъби – бъркотията може да има край

Почистване от гълъби е проблем, който е възникнал в много градове по света. Изпражненията на гълъбите могат да създадат неприятности и да предизвикат щети на имущество.

Почистване от гълъби – бъркотията може да има край

Гълъбовите изпражнения съдържат киселини, които с течение на времето могат да повредят повърхностите на сгради и автомобили. Освен това, изпражненията на гълъбите съдържат бактерии и вируси, които могат да представляват риск за здравето на хората. Ето, защо, е необходимо да се предприемат мерки за почистване от гълъби. Само така може да се премахне бъркотията и да се осигури чистота и хигиена в обществените пространства.

В следващите редове ще разгледаме някои от най-ефективните методи за почистване от гълъби, които могат да помогнат да се постигне желаният резултат и да се прекратят проблемите, свързани с тях.

Почистване от гълъби – как да се справим с бъркотията

За почистване на бъркотията, направена от гълъбите в двора, на терасата или балкона, маркучът за вода не ни помага много. Екскрементите няма да се отмият толкова лесно.

Имайте предвид, че те са пълни с бактерии и гъбички, така че е най-добре да вземете маска и ръкавици и да премахнете кашата с по-твърди предмети, специфични за всяка повърхност.

Изтъркайте зоната с телени четки, шпатули или каквото ви е удобно. Можете да използвате хлорна белина, за да дезинфекцирате мястото, но се уверете, че повърхността ви позволява да го направите, без да я повредите.

Няма гарантирано решение!

Нито един от методите, представени по-горе или предлаганите от специализирани компании, не гарантира, че ще се отървете от нахлуващите гълъби, дори да сте почистили веднъж идеално. Ето, защо може да започнете от характеристиките на гълъбите, които ги правят толкова дразнещи и се опитайте да импровизирате. Комбинирате и измисляте нови методи.

Неща, които е добре да знаем в борбата с гълъбите:

Гълъбите са привързани към своя „дом“, към мястото, където са гнездили и винаги ще се връщат там;

Гълъбите могат да бъдат изплашени и по този начин прогонени, но ефективността на този метод е само краткотрайна. Свикват с плашилата;

Това, което наистина притеснява гълъбите е отражението на светлината. Това вероятно е аспектът, който трябва да използвате;

Балоните и алуминиевото фолио имат за цел сериозно визуално да „безпокоят“ гълъбите и да ги обезсърчат. Може, също така да използвате стари компактдискове и да ги поставите така, че да отразяват светлината в любимите места на гълъбите или, най-„ефективният“ метод „направи си сам“ е да поставите малък (диско) глобус с огледала в близост до имота. В специализираните магазини такъв глобус с диаметър 15-18 см струва между 20 и 30 лева.

В заключение:

Има над 300 различни вида гълъби, но техните навици са общи. Дори и да са живели в района на вашия дом от десетилетия и, както е по техния начин, винаги ще се връщат, това в крайна сметка може да бъде решено с много постоянство и търпение. Въоръжете се с търпение. Този проблем няма да бъде решен за една нощ!

Scroll to Top