Лесни трикове и лайфхакове за почистване на апартамент с отпадъци

В тази статия сме събрали съвети за почистване на апартамент с отпадъци, които да са от полза.

Лесни трикове и лайфхакове за почистване на апартамент с отпадъци

Ако не ви е най-любимото занимание това да вървите с МОП в ръка и парцал, то тази тема е за вас. Тук ще намерите някои полезни трикове, които да ви помогнат да организирате почистването.

С тях ще може да направите почистването възможно най-ефективно и лесно. Такива са ни предоставени с любезното участие на HAMALSKI.COM. Ето и тях:

Започнете с правилните мебели

По-добре е предварително да се погрижите за простото почистване, дори то да е по-голямо, като почистване на апартамент с отпадъци. Изберете системи за съхранение в затворени рафтове. Шкафовете нека са до тавана, а нощните шкафчета – на колелца, за да се отместват лесно. Същото важи и за довършителните работи. Измиването на мръсотия от жлебовете, имитиращи дървесни влакна, е истински тежък труд. Подобен проблем очаква и в кухнята: подът има толкова специална неравна текстура, че мръсотията предпочита да се придържа към него, а не към кърпата.

Съчетайте полезното с приятното

Свикнали сме с многозадачностите, но ако навикът да драскаме SMS, докато говорим с приятели е по-вероятно да ни помаха, то в случай на почистване това може да се превърне в наша полза. Един съвет: по-добре е да заложите на безжични слушалки, пред високоговорители по време на почистването.

Улеснете почистването

Ако не може да промените ситуацията, променете отношението си към нея. Почистването на къщата не е изпит за званието идеална домакиня, който трябва да издържите. В крайна сметка дори не е нужно да сте перфектната домакиня. Мързи ли ви да бършете праха по лавиците? Минете ги с прахосмукачка, а грубата работа оставете на екипи от HAMALSKI.COM.

Имате ли малки отпадъци и трохи на масата? Е, тях вече избършете и почистете пода, защото така или иначе ваше е задължението да почиствате с прахосмукачка, след това. Настроите ума си за почистването и чистотата: понякога просто трябва да поставите всичко на мястото му и това е достатъчно, за да изглежда къщата по-подредена и вие да почистите мръсотията следващия път. Поддържайте у дома точно нивото на ред, в което ви е удобно да живеете.

Scroll to Top