5 съвета за намаляване на боклука след почистване на мазета

Почистване на мазета – това е важна задача, която ни помага да освободим ценно пространство и да поддържаме нашите домове по-организирани. Въпреки това, след като приключим с почистването, често се оказва, че имаме голямо количество отпадъци, които трябва да се изхвърлят правилно.

5 съвета за намаляване на боклука след почистване на мазета

В тази статия ще ви представим 5 съвета за намаляване на боклука, след почистване на мазета, които ще ви помогнат да се справите по-ефективно и екологично с отпадъците. Ще разберете как да ги превърнете във възможности за рециклиране и преработка.

Открити тръби, паяжини, влажен склад, студен бетон. Звучи ли, ви познато? Ако това описва вашето недовършено мазе, ето няколко съвета как да направите пространството по-приятно.

1) Организация и съхранение при почистване на мазета

Ако вашето мазе е като това на повечето хора, първата стъпка е да организирате всички неща там долу.

Инсталирайте или изградете рафтове, като се уверите, че нещата не са на пода. Металните рафтове са най-добри за предотвратяване на щети от влага.

Предвид това, че мазетата могат да са влажни и винаги има риск от наводнение, използвайте плътно затварящи се пластмасови контейнери, а не картонени кутии, които са податливи на щети от вода.

Не забравяйте да съхранявате бои, разтворители и други горими вещества далеч от нагряващи се уреди и техника.

Хвърлете всичко счупено или повредено. За неизползвани предмети като стари играчки, мебели или други домакински стоки. След почистване на мазета и събиране на всичко излишно може да помислете и за дарение.

2) Подове и стени

Вездесъщите стени от шлакови блокове и бетонни подове са издайническият знак за недовършено мазе.

И стените, и подовете могат да бъдат боядисани, но не забравяйте да вземете боя, специално направена за бетонни подови настилки или шлакови блокове. Следвайте всички инструкции за наемане на екипи по почистване на мазета: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

3) Тавани и осветление

Недовършените мазета могат да бъдат тъмни дори в средата на деня и да изглеждат страховито поради откритите тавани.

Предимството на отворения таван е лесният достъп до тръби и електричество, но може да боядисате гредите и тавана.

Ако имате голи крушки, вземете няколко закопчаващи се абажури, които да висят с главата надолу. Добавете няколко подови лампи, за да подобрите осветлението.

4) Стълби

Не забравяйте пътя надолу към мазето.

Уверете се, че има добро осветление, за да увеличите безопасността.

Помислете за добавяне на неплъзгащи се стъпала към стъпалата.

Ако нямате такъв, монтирайте парапет, който е здраво закрепен към стената.

5) Атмосфера и качество на въздуха

Не е нужно да се страхувате да слезете до мазето.

Почиствайте редовно, за да предпазите терените от паяжините и прах. Избършете праха (като използвате метла с парцал на края, за да бръкнете в гредите), почистете с прахосмукачка и бърсалка.

Управлението на мухъл и плесени ще подобри миризмата на мазето. Използването на влагоуловител, особено през лятото, може също да помогне.

Ако имате по-сериозни проблеми с влагата, първо отстранете причината за водата. Вижте информация за почистване на мазета от smetishte.com.

Scroll to Top