Няколко стъпки в разчистване на двор и почистване на терени

Знаете ли, че ви делят само няколко стъпки от цялостното разчистване на двор и почистване на терени около къщата? Смятате, че това е невъзможно? Нека ви разкажем, как да стане по-лесно:

Оглед на сградите около къщата

Всяка селска къща разполага с поне една допълнителна сграда в двора. Това може да е стара барака, допълнителна къща, която в летните вили се ползва за работилница и склад или допълнителна пристройка, която в повечето селски къщи служи за кухня и килер.

Много е трудно в такава ситуация на оглед и ние го разбираме много добре. В края на краищата имате цяло море от притеснения, пред себе си. Може да е невъзможно да разберете, какво да предприемете първо. Но няма да драматизираме, а да преминем към практически действия.

Необходимо е да се огледат всички сгради на обекта, може дори с участието на специалист от фирма за почистване на терени. Такъв ще ви запознае с бъдещите процеси, възможността за тяхното изпълнение, строителните материали. Ще научите за сумите поотделно или общо. Ще ви бъде изготвена и персонална оферта. За целта посетете dvorove.com.

Бъдете готови с факта, че някои сгради ще трябва да бъдат съборени (много вероятно е, защото къщата е порутена, а обектът е стар), а в ремонта на други ще трябва да се инвестират много пари.

Подреждане на жилищното пространство

След приключване на предварителните изчисления може да направите изводи, какво и кога ще правите през дадена година или можете да прехвърлите част от работата за следващата. Ние разбираме, че бюджетът на всеки е различен и затова често се случва просто да не работи бързо да се подреди всичко.

Много е важно да оборудвате жилищната зона, да поставите в ред поне част от къщата, защото ще трябва да почивате някъде и евентуално да пренощувате. За да направите това, препоръчваме да изберете една стая и да направите козметичен ремонт в нея, както и да проверите цялата къща – от прозорците, вратите дали се затварят и т.н.

Къщата трябва да бъде удобна и безопасна

В същото време е необходимо да се провери електричеството и водоснабдяването. Тук всичко трябва да е наред.

Не е необходимо да правите ремонт или да разчиствате сами. Можете да наемете хора. Междувременно те ще подредят всяка стая или може би цялата къща наведнъж. Веднага искаме да кажем, че няма единен алгоритъм за възстановяване на реда в лятната вила и нейното подреждане. За да стане това се работи едновременно. Прави се почистване на градина, дървета се режат, къщата се ремонтира малко, като едновременно се изнасят и изхвърлят всякакви боклуци. Последните може да са с различен характер. Например, едни да са струпвани с години (стари гуми, остатъци от строителни материали от предни ремонти, чупена количка, колело, детски играчки и т.н.), други може да са от двора – рязани дървета, изкоренени дънери, паднала шума, разпилени по двора клонки и храсти от бури и т.н.

Ако имате възможност да наемете помощ в този случай, непременно го направете. Такива услуги може да разгледате и на този адрес: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Когато теренът е изчистен, може да се върнете към планирането, да извадите стар лист хартия и химикал и да направите плана за местоположението на градината, цветните лехи, вертикалните градински конструкции и арки за лози, местоположението на кладенец, септична яма за дренажи и др.

Оформлението на обекта е много важно, затова на първо време ви трябва да направите качествено почистване. Ето защо, след почистване на почвата, изкопаване на леглата и почистване на основния боклук може да планирате и всичко последващо.

Scroll to Top