3 любопитни факта за автомобилните високоговорители

Автомобилните високоговорители и автомобилното аудио като цяло могат да се окажат доста сложна тема. Автомобилното аудио е нещо като субективен въпрос, защото за един човек може да звучи добре, докато за друг да не звучи по същия начин. Не така биха подходили потребителите към съвременните мултимедия за кола.

Какво още трябва да знаете и кои са 3-те любопитни факта за автомобилните високоговорители, разберете тук:

Съществуват няколко прости факта, които трябва да имате предвид, когато обмисляте избор на високоговорители за кола. Тези правила са приложими, независимо, какъв вид музика слушате или в какъв вид превозно средство ги поставяте.

И така, на какво да обърнете внимание и кое не е от голямо значение, вижте сега:

Първо, качественият монтаж е от първостепенно значение за добрия звук. Високоговорителят, който е лошо инсталиран, просто няма да звучи добре, независимо колко харчите за него.

Високоговорителите, които са твърде малки за мястото, където са монтирани, ще се чуват от двете страни на високоговорителя. Това ще влоши значително качеството на звука. Уверете се, че сте избрали правилния размер високоговорител за своето място на инсталиране и че такъв е изрязан с правилния размер, съобразно вашите високоговорители.

Повечето високоговорители вървят с шаблон, който позволява правилното оразмеряване на отвора. Ето, защо е добре да го използвате. Високоговорителите, които не са монтирани здраво, ще дрънчат и ще резонират, карайки всеки барабан да бие досадно като бръмчене, тракане.

Правилното свързване на кабелите, също е много важно за добрия звук. Разхлабените връзки могат да доведат до прекъсване на високоговорителите, изгорели предпазители или повреда в оборудването. Правилният диаметър на кабела също е важен, тъй като твърде малък проводник няма да достави пълната мощност на вашата аудио система към вашите високоговорители. И, така ще трябва да се уверите, че кабелите са положени по такъв начин, че да не са застрашени от протриване на остри метали или движещи се части във вашата звукова система.

Второ правило, гласи: по-голямото невинаги е по-добро. Въпреки, че е изкушаващо да използвате най-големите високоговорители, които може да натъпчете в колата си, това невинаги ще гарантира най-доброто качество на звука.

Високоговорителите, които са съобразени с изходната мощност на вашата аудио система, осигуряват оптимален звук за вида музика, която слушате и физически пасват в колата ви. Те ще звучат по-добре от два гигантски субуфера, разположени на задната седалка. Четири висококачествени, високоефективни 6,5-инчови високоговорителя в компактна кола ще звучат чисто и ще изпълнят купето с качествен звук, който по-големите, по-нискокачествени и по-малко ефективни високоговорители няма да могат да съпоставят. Ако наистина се нуждаете от допълнителен бас, захранваният субуфер може да усили доста добре малките основни високоговорители, без да ви изтласка от колата.

Трето, може да помогнете на високоговорителите, които вече имате, да звучат по-добре. По право високоговорителите ще трябва да преодолеят целия шум от пътя, шума от двигателя и шума от околната среда, което не е лесна работа. Целият този друг шум влияе отрицателно, върху способността на високоговорителя да възпроизвежда звуците, които искате да чуете. Може да поправите това, като инсталирате допълнителен шумозаглушаващ материал под вашите стелки, седалки, над тавана, във вратите и зад задната седалка. Тези материали намаляват външния, нежелан шум и позволяват на звука от вашите високоговорители да изпъкне.

Източник: bgauto.eu

Scroll to Top