4 стилни идеи, заимствани от френски интериор

Отваряме прозорец към Париж и споделяме лайф хакове, които си заслужава да бъдат взети под внимание.

Те са ни дадени с любезното участие на екипите по izvozvane.com.

Не се колебайте да смесвате стилове

Парижките апартаменти изглеждат необикновено. Това се дължи на факта, че обзавеждането не е обвързано с един стил и хармонично съжителстват заедно. Помислете кой интериорен стил ви е най-близък и кой не по-малко харесвате. Скандинавски стил и бохо, класически интериор с модерни елементи, минимализъм със селски нотки – тайната на французите в комбинация и правилни пропорции.

Поставете ярък фотьойл в бял скандинавски интериор, закачете репродукции на експресионисти, поставете стари книги на купчина в бюфет от необработено дърво. Усещате ли, колко стилен и необичаен е станал вашият интериор?

Изберете централния елемент в стаята

Изградете своя композиция около него. Разгледайте интериорните списания и се спрете на едно нещо, което толкова ви харесва, че да не ви излиза от главата. Направете това да намерите централната част на композицията (не е нужно буквално да я поставяте в центъра!). Съпоставете елементи по ваш вкус въз основа на правилото за композиция, зададено от централния елемент. И няма да сбъркате!

Не пренебрегвайте износените мебели

В апартаментите на парижани цари спокойна атмосфера. Тя, за разлика от това, което обикновено виждаме в интериорните списания. Разликата е, че французите не пренебрегват износванията и несъвършенствата на дървените мебели. Несъвършенствата са уникални, те имат нещо много лично и ценно за тях.

Ожулванията по бюфета на баба са останали от дореволюционните времена, а длетото на дървената маса дава ясно да се разбере, че има някаква история, свързана с него: не сте купили нова, а сте оставили тази, така че стаята става по-топла с него. Така, вместо да изхвърляте люлеещия се стол на дядо си, помислете как бихте могли да го трансформирате. Планирайте почистване на тавани. С този ход може да спестите и да се обогатите с много неща.

Не се ограничавайте до един цвят

Монохромен интериор, направен в същия стил, не е в природата на французите. Добавете ярък детайл, играйте с контрастите на текстури, цветни акценти, щампи – и Париж ще се настани във вашия дом.

Scroll to Top