Избор на чанти – естествена кожа или имитация

Избор на чанти – как да различим естествена кожа от имитация

Покупката е въпрос на избор на чанти, определяне на бюджета и материала на изработка.

Дамите имат по няколко чанти в гардероба, но такъв аксесоар не е само женски. И мъжете и децата използват кожени портфейли, несесери, раници, чанти, портмонета, ето, защо темата за това как да разлъчим естествена кожа от имитация, трябва да вълнува всички.

Днес ще се спрем по-детайлно по някои от въпросите:

Прилика и разлика между естествена кожа и изкуствена кожа:

Основната разлика е високата топлопроводимост на кожата. Естествената моментално се затопля в ръката и придобива телесна температура. Имитиращите продукти са покрити с изкуствени бои, а платната основа бавно предават топлина. Следователно заместителят ще остане студен, дори 15 секунди, след контакт с ръката.

Вторият доказан метод е търсенето на шев. По ръба ще са видими влакна от дерма, а лъскавото покритие няма да изглежда като отделен слой. Характеристиката на истинската кожа е невъзможността да се ексфолира.

Обяснение – в продажба има много видове материали: велур и телешка кожа, хаски, шеврет и шагренова кожа, мароко или шевро. Тези и много други видове се различават по вида на животните, метода на обработка и покритието. Гланцовите сортове представляват повече от половината от списъка. В зависимост от грубостта и дебелината на слоя, покритието може да е естествено или изкуствено. За грубите сортове се използват изкуствени багрила, които в секцията имат вид на тънък и равномерен слой.

При контакт с вода кожата абсорбира капка и няма да остави отпечатък, върху повърхността. Заместителят е боядисан с полимерна боя, поради което отблъсква водата.

чанти

Естествени материали за дамските чанти

Естествен материал за чанти, раници, якета, колани, панталони и други неща с висока степен на износване е сгъстената свинска или телешка кожа. Ако в секцията се вижда тънък материал, то това е заместител. Меките сортове (като и велура) се използват за дамски аксесоари или леки якета. В каталога на онлайн магазина раниците зое са ушити от естествена кожа. Те могат да се използват за визуално сравнение при закупуване на други продукти.

Вътрешната страна на кожата никога няма да е лъскава. На външен вид, тя ще прилича на велур.

Най-издръжливите кожи се считат от говежди кожа и свинска кожа. Тези сортове се характеризират с повишена грубост и ниска гъвкавост. От такъв материал се шият обувки, якета, раници.

Дебелите сортове не се надраскват и не се сгъват. Дори ако продуктът лежи сгънат дълго време, няма да има твърди завои и бразди на повърхността.

Важни, допълнителни функции са:

Качеството на боядисването. Днес дебелите степени на кожата са боядисани с полимерни бои. Те отблъскват водата, но в крайна сметка водят до напукване на повърхността. Естествената боя не образува пластове в гънките.

Естественото багрило е важно, за да проверите с влажна кърпа. Ако взаимодействието остави следа от боя, тогава кожата бързо се пропива при дъжд.

Важно е, да изберете продукти с подходяща кожа. От нежни и деликатни кожи се шият предимно аксесоари. Обувките и връхните дрехи се шият от груби материали на телешка, свинска или овча кожа.

Допълнителни препоръки в избора на чанти:

В стари времена кожата се проверяваше, чрез изгаряне на парче. Днес производителите на кожа използват нови технологии за обработка. Те залепват всички пластове на кожата в един. Изгарящата миризма на такова парче е изпълнена с изкуствени нотки. А някои видове обработена кожа дори не изгорят. Възможно е да се използват естествени аромати. Тъй като този метод работи само с кожа, направена в частна работилница.

Надяваме се информацията да ви е била полезна, а сега вече знаете какво да избирате. Купете качествени продукти от онлайн магазин Zoe top!

Scroll to Top