Общо почистване на домове

Основното тук е да не пропускате нищо. Извадете всички ненужни боклуци от чекмеджета и шкафове, от килера и под нощните шкафчета. Затрупаният апартамент причинява много неудобства. Освен това събира отрицателна енергия. Изхвърлете ненужни неща или ги раздайте. Разгледайте и Цени за почистване на дворове в София.

Статистиката казва, че двадесет процента са нещата, които хората използват, а останалите осемдесет просто лъжат и се натрупват. В същото време се отделя много време, за да се смени, пренареди, почисти, отстрани прах по време на цялостното почистване.

Стаята ще стане по-светла и просторна. Колко хубаво ще изглежда не принудително перваза на прозореца. Стаите ще получат по-добър изглед. Ще стане по-лесно да дишате, ще има повече свободно пространство. Научете себе си и децата да чистите веднага. Златно правило: Чисто е там, където не се носи.

Почистващи продукти

Без помощта на различни почистващи продукти, в тази ситуация просто не може да се направи нищо. Необходимо е да се мият прозорци, врати, подове, полилеи и други подобни. Използвайте доказани екологични продукти в тази област. Не забравяйте да прочетете инструкциите и да ги следвате правилно.

По-добре е да използвате универсални, концентрирани вещества, така можете да спестите много.

Препаратите за почистване на мивки, плочки, вани, тоалетни са в течно и прахообразно състояние. Те ще помогнат за по-бързото почистване. Има видове, предоставени само за определени цели. Те могат да почистват само този материал, а не който и да е друг.

Винаги е трудно да се измие чашата. Можете да облекчите този проблем с различни спрейове, чистачки или почистващи прозорци.

Подовете в къщата или апартамента идват от различни материали. За да ги поставите в ред, използвайте течност за почистване на подовете.

В кухнята, след готвене, повърхностите на маси, печки, фурни стават мазни и нечисти. За да премахнете петна от този вид, вземете препарати за отстраняване на мазнини.

За миещи тигани е по-добре да използвате почистващ препарат под формата на прах, а за чинии, чинийки, купи – течен.

Къщата разполага с дървени мебели, които също се нуждаят от грижи. Прахът седи върху им, а децата могат да пляскат с ръце. Доброто премахва всички тези неприятности, изисква и да полирате. Повърхността след като е чиста, мебелите са лъскави.

За пране на дрехи ви трябват прахове:

– за ръчно пране;

– за пералня.

Имаме нужда и от средства за премахване на петна и с избелващ ефект.

Може също да възстановите реда в апартамента, като използвате домашни средства.

Не е лесно да почистите фурната, ако вземете чаша амоняк, още една чаша вода и ги поставите в предварително загрята фурна, тогава след тази манипулация може спокойно да избършете с парцал и цялата мръсотия може лесно да се отстрани.

Ако в съдомиялна машина поставите съд с оцет и включите висока температура, той ще стане много чист.

Има ли проблем с дюзата за крана, избледнял ли е и дупките са запушени? Трябва да го увиете в найлонов плик с оцет и да го оставите за осем часа. След това той ще блести и ще функционира като нов.

Тиганите имат свойството да се нагряват, но тук ще помогне и оцетът, който трябва да се излее в него и да се нагрее. Ще стане чисто.

Обикновената сода за хляб премахва добре фиксираните замърсявания.

Ваната и мивката могат да бъдат перфектно почистени с грейпфрут и лимон. Нарежете ги наполовина и поръсете със сол, избършете повърхността с тях. Като бонус ще получите прекрасен аромат като награда.

Някои домакини, дори имат собствена система наведнъж. Например: с лявата си ръка се пръска от бутилка със спрей и дясната избърсва със салфетка. Това ускорява процеса.

Способността да се разпределя силата е наука, която трябва да се разбира от всяка жена. За тежките и обемни мебели, за изхвърлянето им потърсете екипи от хамали kamion.bg.

Научете се да спирате и да почивате, за да имате достатъчно сили за живот и да не ги прахосвате напразно. Направете почистването забавно семейно приключение. Пуснете си музиката и се залавяйте!

Scroll to Top