Мечтата на жената е чист дом

Мечтата на жената е чист дом

Хубаво е да живеете в къща, където царят чистотата и реда. Няма излишни неща. Апартаментът не е претрупан и се чувствате комфортно.

Всичко е разположено по места и винаги под ръка. Измислица, която може да се превърне в реалност. Просто трябва да опитате. За да стане това може да използвате услугите на фирма чистачи.com.

В съвременния свят една жена изпълнява много задачи, с които сама по себе си е много трудно да се справи. Ходи на работа, в магазина, чисти, пере, глади, готви, отглежда деца, грижи се за съпруга си и много други. Всички тези неща са много трудни за комбиниране. Появяват се умора и депресия и тук вече няма радост.

За да не се случи всичко това, трябва да запомните, какво е семейство. Членовете на семейството не трябва да бъдат само потребители – те са добри помощници. Разпределете работата на всички. Поверете им нещата, които самите те могат да направят. Накарайте децата да оставят играчки, преди да излязат навън, за да играят. Съпругът ще помогне да събори килима и да извади боклука. Всеки мие чинии след себе си. Не е толкова трудно, но има по-малко проблеми. Просто трябва да почиствате след себе си постоянно, а не само през уикенда. Дори е жалко, че този ден е посветен на почистването на къщата, а не на семейството.

Независимо от това, може да прекарате времето със семейството си на почивка, ако определите графика. Умствено разделете къщата на отделни части: стаи, баня, тоалетна, кухня, коридор. В понеделник почистваме една стая, във вторник друга и след това всички останали ще бъдат разпределени в списъка.

За да улесните почистването, първо трябва да изхвърлите целия ненужен боклук или да го поставите в кутии и да го извадите в килера. Има такова правило, ако нещо не се използва повече от две години, то не е необходимо. Да го пазиш няма смисъл.

Такъв боклук събира само прах, който представлява заплаха за здравето на домакинствата. Той попада по върху и може да предизвика алергична реакция или дерматит.

Почистващи инструменти

За да започнете почистването, трябва да купите подходящите инструменти.

За това не е нужно много инвентар. За да почистите къщата, достатъчно ще са ви:

– кофа;

– метла;

– моп;

– прахосмукачка;

– парцали;

– перални;

– четки;

– почистващи препарати.

И тогава нещата ще се оправят.

Не позволявайте на хаосът да се настани в къщата.

Как да почистите:

– трябва да почиствате отгоре надолу;

– изберете посоката, в която посоката;

– систематично, стъпка по стъпка;

– използвайте специален моп или салфетка за почистване на прозорците;

– инвентарят, необходим за работа, трябва да бъде под ръка;

– по-добре е да извършите почистване, докато мръсотията е свежа и все още не се е вкоренила;

– опитайте да достигнете до недостъпните места;

– вижте къде трябва да се прахосмукира;

– Избършете лек прах с влажна кърпа;

Ежедневно почистване

То е създадено, за да направи дома по-здравословен, след няколко минути. Не е необходимо да правите одит в килера, просто оправете леглото, поставете предметите в кошницата за пране, извадете от стаята всичко, което не е необходимо. След уроците, някакво хоби, след като приключите, сложете всичко в кутия и го поставете на рафт, за да не ви пречи под краката. Кутията се затваря, прах не стига до там. Всичко е в ред и не е разпръснато из стаята и под краката. Никой не се наранява, обърква се, не носи цялата тази каша из къщата. Просто трябва да премахнете всичко веднага.

Scroll to Top