Как да почистите бързо

Ритъмът на живот в мегаполисите е толкова интензивен, че мнозина просто нямат достатъчно време и енергия, за да почистят къщата. Може да помислите за интериора, който ще бъде лесен за почистване, на етапа на проектиране на проекта. Ето как да създадете практично пространство за живот, в което не е нужно да чистите постоянно.

Съвременният интериор е оптимизиран за почистване: минимум мебели, затворени и вградени гардероби, практични материали – всичко това ни позволява да освободим вниманието си след натоварен ден. И все пак, когато и това не ви е достатъчно, винаги може да се уповавате на услугите на фирма п цялостно изхвърляне на мебели след почистване. Предлагаме силно евтини цени.

Какви материали да изберете?

В обществени пространства с висока трафик и улична мръсотия се използват ламинатни и порцеланови плочки за подове и стени, нетъкан тапет, антивандални бои. Това със сигурност е чудесен и практичен избор, но не и за дома.

Няма проблеми с порцелановите керамични изделия – материалът е отличен, напълно екологичен, изглежда страхотно, сред качествените производители. Но с ламинат и нетъкани неща нещата са различни. Ламинат – стърготини от хартия или картон, свързани с лепило, което отделя формалдехид. Това може да бъде вредно за хората, особено при нагряване. От гледна точка на естетиката на пръв поглед ламинатът не се различава от паркетната дъска, но когато ходите по пода, разликата се усеща.

Когато избирате фасади, трябва да вземете предвид и лекотата на почистване. Смята се, че лъскавите фасади са по-малко практични и те оставят следи. Това всъщност е стереотип. Просто отидете в магазините за мебели и вижте какво се случва за един ден с матови и лъскави фасади. Колко хора отварят и затварят врати и чекмеджета на

шкафове или ги почиства през деня. Всъщност при избора на фасади цветът е важен. На бяло почти не се виждат следи и най-лесно е да премахнете мръсотията с влажна парцал върху лъскави фасади. Ако предпочитате тъмни нюанси, имайте предвид, че пръстовите отпечатъци се виждат повече на лъскавите повърхности, така че е по-практично да вземете матови.

Когато избирате фасади за мебели, трябва да помислите и за формата им: гладките фасади са по-практични, а фасадите с панели трябва да се избърсват по-често от прах. Всъщност различният терен по фасадите е като мини рафтове, върху които може да се утаи прах.

Scroll to Top