Правилна грижа за гардероба

Шкафовете са едно от най-добрите дизайнерски решения сред мебелите за шкафове. Те са особено добри за апартаменти. Благодарение на плъзгащите се врати се спестява много жилищно пространство. Често получаваме плъзгащ се гардероб, инсталираме го и … напълно забравяме, че тази мебел се нуждае от грижи.

Полезни съвети за почистване на мебели:

Шкафовете са много просторни и подходящи за съхранение на най-различни неща – от дрехи и аксесоари до книги и домакински уреди. Тези модели мебели хармонично се вписва във всеки интериор и като го настроите получавате много функции. Плъзгащият се гардероб перфектно допълва интериора на апартамента, образувайки просторна система за съхранение – удобна и функционална. Когато ви трябват услуги, ние сме насреща.

Извозваме обгорели мебели и всякакви боклуци които възникват в следствие на пожар.

За да може шкафът да ви служи вярно в продължение на много години, трябва да спазвате някои правила за работа и да не забравяте за внимателните грижи.

Основни правила за използването на гардероб

Всяка мебел, включително гардероби се нуждаят от компетентна работа и почистване. Внимателното боравене е ключът към дългото обслужване на мебелите.

Шкафът, като всяка мебел за шкафове, е проектиран за работа в затворени, отопляеми помещения с влажност не по-голяма от 70%. Специалистите препоръчват праг на температура не по-висок от 45 ° C и не по-нисък от 5 ° C, в противен случай гъбичките ще започнат да се развиват по мебелите. Освен това повишената влажност е изпълнена с различни деформации, а недостатъчната влажност – с пукнатини.

Наред с това мебелите трябва да се монтират на разстояние най-малко 50-70 мм от отоплителните уреди. Нагревателите или други нагревателни елементи, разположени в близост до шкафа, също могат да причинят деформация.

Не забравяйте периодично да проверявате крепежните елементи и да затягате отпуснати болтове и винтове.

Какво е забранено да се прави при работа с гардероба

  • Драматично отваряйте и затваряйте вратите; облягане на тях;
  • „Разрешаване“ на вратите да удрят краищата в крайни положения на удара;
  • Съхраняване прекалено тежки предмети или химикали, които могат да причинят изкривяване на продукта.

Грижа за гардероб

Най-достъпните и широко разпространени модели на плъзгащи се гардероби са изработени от ПДЧ, които са чувствителни към влага. Препоръчва се почистване на мебелите от прах и мръсотия с добре изтъркана кърпа от микрофибър. Контактът с абразивни продукти по повърхността е неприемлив: това може да повреди покритието и панелът ще трябва да бъде сменен. Може да почиствате, като използвате специални продукти за грижа по мебели.

От голямо значение за практичността на гардероба, направляващият профил и колелата. От време на време е необходимо да вакуумирате, а колелата – да избършете. Долният профил се нуждае от специално внимание, тъй като целият прах се събира отдолу, колелата се запушват и шкафът се проваля. В допълнение към почистването, прибиращите се механизми трябва да се смазват.

Общи препоръки за почистване на мебели

Петната, върху мебелите на шкафа се отстраняват с помощта на специален инструмент или леко разреден сапунен разтвор. Продуктът се нанася с кръгово движение и след това обилно се избърсва с влажна и суха кърпа.

Конвенционалните почистващи препарати за стъкло не са подходящи за огледала. Само специализирани почистващи препарати за огледала или разтвор на амоняк и топла вода в съотношение 1: 1 дават добър резултат.

Следването тези прости насоки ще ви помогнат да удължите живота на своя гардероб. И ако просто планирате покупка, предвидете изхвърлянето на старите мебели Пазарът разполага с голям асортимент гардероби на достъпни цени.

Scroll to Top