Кое и как да изхвърлите от дома, за да няма алергии

В домовете  ни се струпват купища неща с годините. Наред с това, че стават прахо уловите ли, те пречат, задръстват помещенията и могат да причинят сериозни алергии.

Килими те са по-специално място за натрупване на замърсявания. Освен това вакуумирането не е достатъчно, на всеки 3 месеца е необходимо да се измиете със специален шампоан. Ако прецените лесно може да изоставите килима в полза на добро подово покритие, като паркет или ламинат. Малко вероятно е последните да причинят алергии.

Домашни любимци

Колкото и да обичаме нашите котки и кучета, те нямат място на леглото. За съжаление, слюнката им съдържа много алергени, а във вълната се натрупват пърхот, прах, цветен прашец, спори на плесен и бактерии.

Стайни растения

Друг класически алерген са стайните растения. Да, те са красиви и правят интериора по-жив, но прашецът може да провокира алергия. И ако поливате цветята твърде често, пригответе се да извлечете ползите под формата на кореново гниене, което също е алерген.

Ароматни свещи

Както всеки ароматизатор, свещите без мирис могат да бъдат вредни. Съветваме ви да използвате редовно свещи от пчелен восък.

Oборудване

Малко вероятно е вашият лаптоп, телевизор и други домакински уреди да причинят алергия, но те могат да доведат до хронична умора и влошаване качеството на съня.

Домакински продукти

Винаги внимавайте за домакинските почистващи препарати. Внимателно проучете състава, защото зад приятна миризма и ефект на ненадмината чистота може да се крият вредни съединения. Препоръчваме ви да избирате естествени почистващи продукти, когато е възможно.

Oвлажнител

Овлажнителят е много добро и необходимо нещо, особено в условията на нашите зими, когато въздухът от батериите изсъхва твърде много. Запомнете само няколко важни правила за работа:

Сменяйте водата всеки ден;

Почиствайте овлажнителя поне веднъж седмично;

Прозорци

Последният елемент в нашия списък са прозорците. По-точно, не самите прозорци, а тяхната стегнатост. Ако не извършвате редовно проветряване, тогава целият прах, частици от кожата, химия и парфюмерия – всичко това остава на закрито и след това се „вдишва” от нас. Статистиката казва, че в невентилизираните стаи въздухът може да бъде няколко пъти по-мръсен, отколкото на улицата. Единствената препоръка от нас в този случай: не забравяйте да проветрите стаята, а по-скоро създайте график.

Завесите също могат да натрупват прах. Не забравяйте да ги измиете

Сега знаете кои предмети могат да причинят алергии. Надяваме се, че тази статия е била полезна. И сега добре дошли в нашия каталог с услуги: chistachi.bg.

Scroll to Top