Тенденции в онлайн магазините и тяхното изработване

Тенденции в създаването на онлайн магазините през 2019 г. и тяхното изработване вълнува все по-голяма част от аудиторията.

Въпросът за създаване на онлайн магазин е свързан с много обстоятелства. Тук може да разгледате и поръчате изработка на сайт, както и да научите полезна информация.

В допълнение към първоначалните изчисления, разработването на план за действие, избора на доставчици на стоки, избора на разработчици на уебсайтове и много други аспекти, начинаещият предприемач трябва също да вземе предвид настоящите пазарни изисквания.

Един от най-важните въпроси за развитието на онлайн магазин е съответствието на техническите му характеристики със съществуващите тенденции.

Пазарът на електронната търговия нараства годишно с около 20%. Това предполага, че светът става все по-готов да създаде онлайн магазин от нулата. Разбира се, може да намерите много отговори на въпроси относно:

Какво е развитието на онлайн магазина? Как да изберем изпълнител за създаване на онлайн магазин? На какви технически изисквания трябва да обърнем внимание, преди да започнете работа по създаването на онлайн магазин? Коя CMS платформа за електронната търговия е по-добре да изберете?

Въпреки това, не всички въпроси имат недвусмислени отговори. Говорейки за план за действие за създаване на онлайн магазин, може да има няколко правилни последователности.

Всеки специалист има своя собствена гледна точка въз основа на предишен опит.

  1. Какви са от основните тенденции в създаването на функционалност / дизайн на онлайн магазини, които няма да загубят своята значимост през 2019 г.?

От всички тенденции се открояват 3, които придобиват все по-голямо значение всяка година:

Скоростта на зареждане на страници – за целта необходимо е да се оптимизират картините, да се прехвърлят в уеб формат, например в WebP, качеството на картината няма да се промени, но теглото ще намалее значително, което ще ускори зареждането на сайта;

Продажби чрез мобилни устройства – внимателно проучете адаптивната версия на сайта (или мобилната версия). Днес повече от 60% от потребителите правят покупки чрез мобилни устройства, а при някои теми цифрата достига 90%. Не забравяйте за мобилни приложения, ако онлайн магазинът има постоянен поток от клиенти, неговата аудитория, трябва да помислите за мобилно приложение;

Използваемост на сайта – тук най-важното е не само да се създаде удобно място, но и да не се прекалява с функционалност и избор за потребителите. Доведете до филтрите само това, което е наистина полезно за потребителя, а не всичко. Също така, не забравяйте за анализите, от време на време е необходимо да наблюдавате поведението на потребителите. Наблюдението ще покаже какви трудности срещат потребителите на сайта и какво трябва да се подобри. През 2019 г. си струва редовно да наблюдавате, анализирате и работите над вашия сайт, тъй като конкуренцията става все по-висока, алгоритмите стават все по-трудни.

  1. Какво трябва да се има предвид при откриването на онлайн магазин през 2019 г.? Защо?

На първо място, погледнете конкурентите, анализирайте ги, определете какви са техните недостатъци и вашите предимства. След това съберете семантиката и правилно структурирайте, определете каква функционалност е необходима. Определяйки структурата и функционалността, работете, чрез дизайна на сайта за настолни и мобилни версии. Това ще помогне да се избегнат ненужни проблеми в развитието на сайта и по-нататъшно популяризиране.

  1. Каква е правилната последователност на действията при създаването на онлайн магазин?

Разработването на онлайн магазини в се състои в няколко етапа. Най-често те се свеждат до – определяне целта на сайта или изработката на онлайн магазин; Анализиране нишата; Разработване прототип и дизайн (за PC и мобилни устройства); Свързване със CMS; Регулиране на необходимата функционалност; Основна оптимизация (предписване на мета тагове, инсталиране на текстове, настройка на микро маркиране и др.)

  1. Какви технически изисквания трябва да отговарят на съвременния онлайн магазин?

Съвременните онлайн магазини имат широк спектър от технически изисквания. Разбира се, от тях не е нужно да разбира крайния потребител, нито собственика. Достатъчно е изберете професионална фирма за изработка на онлайн магазин от elenkov.net и всичко ще се нареди.

 

Scroll to Top