SEO мерки и тенденции

Фирмите разполагат с много мерки, които могат да използват, за да прецизират начина, по който да достигат трафик.
Ето някои от най-често използваните от фирмите мерки според eXtremeSEO.net:

Брой и качество на препращащите сайтове

И двата фактора имат окончателно влияние върху класирането, но те също така играят роля в увеличаването на трафика. Колкото повече връзки се споменават в уебсайта на клиента, толкова по-лесно ще се генерира трафик към него, което ще го изкачи нагоре в класациите. Освен това, по-вероятно е някой да дойде на Вашия сайт,препратен  от друг сайт. Уебсайтовете с висока видимост не само ще помогнат на класацията на фирмата, но вероятно ще отнесат повече трафик на даден сайт на фирмата, отколкото тези уебсайтове с ниска видимост. Например една статия на уебсайта на „Ню Йорк Таймс“ за фирмата ще бъде прочетена от повече хора, ще генерира повече интерес и ще доведе до повече трафик, отколкото линк от личния блог на случаен човек.

Класация на ключови думи

Тази мярка за класиране позволява на фирмите да оценяват видимостта си при търсене при конкретни търсения на ключови думи. Фирмите искат потребителите да видят своите продукти / услуги, когато провеждат заявки, като използват общи дескриптори. След като ключовите думи / фразите, които най-често се свързват с предлаганите от конкретна фирма продукти / услуги, се идентифицират чрез проучване на ключови думи, специалистите по SEO трябва да прилагат тактики, предназначени да увеличат трафика от всяка от тези ключови думи / фрази. Например, местен мексикански ресторант в Бъфало, Ню Йорк „може да търси увеличение на трафика от запитвания като“ най-добрата мексиканска храна в Бъфало „,“ велики енчиладас Бъфало „и подобни често търсени термини.

Трафик и реализации в резултат на ключови думи

Тези две отделни мерки играят ключова роля не само в усилията на SEO, но и в цялостния маркетинг и усилия в продажбите. SEO специалистите трябва да работят за устойчиво увеличаване на трафика от целеви потребители, както и за превръщането на трафика в повече  продажби – казват eXtremeSEO.

Ангажираност

Не е достатъчно да създадете лесна за навигация уеб страница, пълна с богато съдържание на ключови думи. Ключът към реализациите и цялостната SEO е ангажираност. Съдържанието трябва да бъде подходящо, интересно и постоянно актуализирано. Освен това посетителите трябва да се насочват  към действия. Търсачките забелязват, когато посетителите бързо напускат уеб сайтове и класират уебсайтовете съответно.

Scroll to Top