Красив интериор с минимален бюджет

Всеки дизайнер знае какво е красиво. То невинаги означава скъпо. И обратното: скъпо – не винаги е красива.

С всеки бюджет можете да получите стилен и уютен интериор или кошмарно лош вкус. Между другото, скромният бюджет на мнозина спестява от грозния лукс. Без много пари човек е принуден да се стреми към нещо просто, непретенциозно. Но това е просто, както знаем, най-полезно и хубаво.

  1. Започнете, като изберете стил

Ако трябва да създадете с нисък бюджет дома е по-добре да не се възхищавате на луксозните стилове. Арт Нуво, Арт Деко, традиционни класики, марокански стил и т.н. – в посока на всяка от тези области може да добавит стил, романтика или елегантност в интериора. Тяхното нискобюджетно въплъщение е достойно за внимание. Доста уникален е стилът на прованс.

Много по-малко взискателни са стилове като минимализъм, скандинавски, модерен европейски и индустриален.

Индустриален стил (известен още като стилът за таванско помещение)

Ако ви харесва финес и строг баланс, може да дадете предимство на съвременните класики. Този стил дава повече свобода и позволява много свободи и разлика от традиционните класики. Където има по-малко рамки и конвенции, по-лесно е да се избере.

  1. Разработване на подробен план

За да не се харчат пари за ненужни предмети е необходимо предварително да съставите списък на всички необходими мебели.

Препоръчително е да се изготви план на жилището и да се направи списък за мебели. В него е добре да се определи с оптималното му местоположение. Ясният план ще помогне да се избегнат ненужните разходи.

След това трябва да решите, какви материали ще се използват. Ако искате да покриете стената зад леглото с тапет, може да направите подготовка. Ако част от стената под телевизора е покрита с дъска срещу леглото, няма смисъл да се подравнява идеално тази секция.

Предварителното планиране и изготвяне на проекта веднага ще маркира тези повърхности, които трябва да бъдат подготвени внимателно. Тази работа, както знаете, не е евтина. Частичната подготовка на стените ще спести на квадратен метър.

След като сте планирали монтиране на вградени шкафове и килери и веднага сте определили местоположението и размерите им, може да спестите малко по декорацията на стените и тавана. Няма нужда да се използват скъпи материали в тези зали. Ако възнамерявате да инсталирате голям гардероб, няма смисъл и да поставяте тапет на стената зад него.

  1. Изберете обикновените мебели

Бюджетните мебели със сложен дизайн и с претенция за лукс често „крещят“ своята голяма сума.

Ако бюджетът е ограничен, по-добре е да се направите избор в полза на обикновените лаконични мебели с резервирани тонове.

Красив интериор с минимален бюджет може да се постигне с малко фантазия, усет в детайлите и проект.

Ако преди това трябва да планирате извозване на старите мебели, разгледайте в услугите на тази фирма: konkurenti.com.

 

Scroll to Top