Как да направите първите самостоятелни стъпки в шофирането

Всеки има своя собствена мотивация: недостатъчно свободно време, финансови ограничения или е на много години. Това оправдание се ползва във всичко. Не е късно обаче да се научите да шофирате кола, без значение от пол, възраст над 18 години и докато сте живи.

Ако има някаква причина да не искате да се упражнявате във възстановяване на загубени умения. Има няколко опции: Потърсете приятелска помощ; Частен инструктор; 3D симулатор; Видео уроци.

Всеки един от начините ще е от полза.

Помощ от приятели – Нямате сто лева, но имате стотина приятели. Със сигурност в тези сто приятели или роднини има любезна душа, която ще дойде при вас и ще даде указания. Имайте предвид, че този метод е добър само ако имате права. След като застанете зад волана, автоматично поемате отговорност за всички рискове, които ви очакват по пътя. Ако нямате права, тогава излагате на риск не само живота на няколко хора, които седят около вас, но и вашият собствен.

Инструктор, без да имате опит в обучението по шофиране, нито в лиценз, в превозното средство, което няма дори допълнителни педали, трябва да е действително човек с опит. Такъв ще може дори да ви помогне с накладките на daewoo tico.

И най-важният детайл е стоманени нерви. Не забравяйте, че шофирането трябва да внесе радост и удоволствие.

ЧАСТЕН ИНСТРУКТОР Предимството на този метод е неоспоримо. Може самостоятелно да изберете за себе си удобен график на часовете, да определите за себе си броя часове, необходими за усвояване на практическата част. Можете да научите самата теория дори преди да се срещнете наяве с инструктор.

3D СИМУЛАТОР – това е т. нар. виртуален свят, където може да получите шофьорски умения във форма на игра. Тук обаче идва основният въпрос: как можеш да се научиш да караш кола, без да си в нея? Нямате реален волан, не може да почувства скоростта, не усещате размера на колата. Дори и в компютърните състезания да сте световен шампион в състезанието, в реалния живот това е далеч от случая. Може да се окажете неподготвени за често срещаните ситуации по пътя, които дори и разработчиците, които създават такива програми, не са мечтали.

ВИДЕО УРОЦИ Дългите разговори по тази тема няма да са достатъчни, ако не разбирате нищо от практическата част на шофирането. Всъщност няма значение какъв избор правите по пътя към постигането на целта. Основното нещо е, че в резултат се научавате да карате безопасно. Не забравяйте: колата е не само удобен транспорт, но и източник на опасност. Следователно в процеса на обучение подходете с пълна отговорност и резултатът ще ви зарадва. Ето как да виждате по-добре на пътя.

Scroll to Top