Съвети за почистване на климатици

Инвестицията в нов съвременен климатик отнема известна част от домакинския бюджет, но с правилна поддържка, той се изплаща във времето. Ако искате да съхраните живота на вашето А/С устройство по-дълго научете се как сами да почиствате тялото:

Почистете кондензните намотки на касетъчни климатици Mitsubishi Electric SLZ – KF50VA2 / SUZ – KA50VA: Този проект по-специално е един от най-сложните и деликатни, които често се извършват от професионалисти.

Проверка на въздушен компресор: Това е част от цялостната процедура, след като инсталирате нови части в климатичната система. Като цяло, собственикът на къща или електротехникът може да се провери турбинният вентилатор или кондензаторните вентилатори. Това се прави, за да видите дали блокът A / C е с правилното количество енергия в съответните компоненти.

Проверка на мотори: Частите на мотора трябва да бъдат намазани с масло и да бъдат добре коригирани по всяко време.

Следете нивата на AC топлоносител: Ако нивото на охлаждащата течност на системата е по-малко от 10%, това ще ви струва около 20% повече работа на климатика. Когато вашето устройство получава ниско охлаждащата течност, не забравяйте да го напълните възможно най-скоро, за да се избегнете по-нататъшни проблеми.

Дръжте далеч от храсти и клони: Дръжте растенията около вашия климатик добре почистени, така че листа и трева да не пречат на неговата функция.

Проверявайте филтрите: Уверете се, че филтрите са почиствани всеки месец. Може да се сменят на всеки два до три месеца, защото такива имат по-голяма площ, която улавя много отломки.

Въздушно място: Уверете се, че има достатъчно пространството между външното AC и отоплителните вътрешни тела.

Изключете овлажнителя за водоснабдяване: Важно е да се изключи подаването на вода, която се влива в овлажнителя. По-късно през есента, може отново да активирате подаването на вода, да сменете филтъра в овлажнителя и да настроите системата да произвежда около 35% до 40% относителна влажност в помещенията.

Направете проверки около къщата: Дръжте домът си добре изолиран и поддържайте чисти терените, около външното тяло.

 

 

Scroll to Top