Моделиране на лицето, чрез грим

By | февруари 14, 2018

В старта на предстоящото топло време, всичко по телата ни трябва да бъде моделирано. Усещането от сваляне на излишни килограми, тонизиращи и ободряващи храни, спорт и козметика, могат да са мощните оръжия за всяка дама, с които да пребори насъбралата се негативност по кожата и тялото.

Само в три стъпки може да докарате съвършен вид на лицето и да озарите трайно кожата си. Не е тайна, че с малко трикове в начина на гримирате може да направите изкусително красиво лицето си.

Моделиране на лицето, чрез грим

Сред тайните на съвършено направения грим е добрата основа. Очите са омайни и блестящи, когато бъдат подчертани деликатно в черно. Добре е винаги преди самото гримиране да мислите за правилната основа, тя може да прикрие голяма част от недостатъците, да заличи белезите на времето и да извае несъвършенствата.

  1. Подготовка преди грима – след сутрешното измиване и тонизиране на кожата на лицето, нанесете подхранващ и бързо хирдатиращ крем, според възрастта и нуждите си. Съществуват така професионални мазила за грижа по кожата, че с тях може да постигнете максимален ефект и да намалите процесите на стареене. Дерматологичната козметика е подходяща за жените с по-чувствителна кожа.
  2. Заличаване на дефектите – днес всички козметични продукти като химичен пилинг Cosmo Peel се създават по иновативни технологии и сред множество лабораторни изследвания. Те се борят успешно, както с фините бръчки, така и с тъмните петна под очите, така и със зачервяване и внезапно появили се пъпки. Подберете само точния цвят. За целта добре е да знаете, че зелено се ползва, срещу пъпки и зачервявания; бежово и цвят праскова изравнява тена, а с цвят на кайсия може да освежите фона на кожата си. Жълтия цвят помага за неутрализиране.
  3. Финални щрихи – в тази стъпка е време да нанесете фон дьо тен и пудра, според естествения цвят на кожата си. За повече естетичен вид използвайте два нюанса на фон дьо тен. Единият за скулите, а по-светлия за останалата част на кожата.

Едва, когато всичко по основата на лицето е моделирано може да се насочите към очертаване и оформяне на очи, устни, вежди. Използвайте винаги цветовете, които са най-близки до вашите естествени. Така например за дамите със светли очи, кожа и коса се препоръчват пастелни тонове, зелено или синьо. За брюнетките добре подхождат виолетови и дървесни категории, а за червенокоските бяла, сива и бледо лилава гама.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bulpresa/chastno.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399