Топ 10 неща в къщата, които трябва да изхвърлите

В домовете всички имаме купища неща, които вредят на вашето здраве и носят негативна енергия!

Мнозина страдат от лошия навик да съхраняват стари неща с надеждата, че могат да влязат в употреба някои ден. Психолозите отдавна са твърдели, че е важно да се отървем от всичко, което не е необходимо, за да направим място за новите неща. Време е за общо почистване, така че запасите от торбички за боклук са от значение, както и контактите с фирми за почистване и дезинфекция.

  1. Стари козметични продукти

Правили ли сте проверка за датата на валидност на козметиката си? Да, представете си, че не може да ви служи завинаги. Друг „фетиш“ е любовта на някои жени към празните буркани и опаковки, които затрупват рафтовете.

  1. Кажете сбогом на старите кърпи

Колкото и да са меки, помислете на колко години са? Бъдете внимателни, защото тези материи са идеалното гнездо за бактерии, така че трябва да се сменят на всеки 3-4 месеца.

  1. Ревизия на лекарствата с неразбираема рецепта.

Просрочени срокове на лекарства – те са не само ненужни, но и опасни. Мнозина дори не подозират, колко лекарства трябва да отидат на мига в боклука. Така че честият одит не е излишен.

  1. Красив блясък, който е на сто години.

Мнозина, са стигнали до тази точка да съхраняват ненужната преса. Най-интересното е, че малко хора ще могат да назоват причината, поради която го правят.

  1. Надникнете в дрешника!

Признайте, колко чифта обувки, съхранявани в кутията отдавна са излезли от модата или са повредени, което разваля външния вид? Вероятно е време да кажете сбогом и да си купите нещо ново.

  1. Нямате нужда от тези дрехи.

Много жени складират в гардеробите си стари тениски, панталони, поли и други неща, които никога вече няма да облекат, но им е жал да изхвърлят. Има едно просто правило – ако нещата никога не са били носени в продължение на 12 месеца, то това е момента да отидат на боклука.

  1. Опасна храна.

Едно от основните места, където одитът трябва да се прави почти всяка седмица е кухнята. За да съхранявате остатъците от продукти, изтекли подправки и дори замразена храна в продължение на няколко години е опасно за здравето, така че винаги следвайте срока на годност.

  1. Плочи, чаши и тигани също трябва да се изхвърлят.

Глинени съдове, тигани с драскотини по незалепващото някога покритие и така нататък. Всичко това се случва и е опасно.

  1. Четката за зъби, също отива боклука!

Този предмет на лична хигиена, като кърпата, може да се превърне в дом на много бактерии, така че трябва да се сменя редовно (на всеки 3 месеца). Ако четката изглежда като цъфтящо глухарче веднага я изхвърлете, без да мислите.

  1. Любимият сутиен ще трябва да бъде изхвърлен.

Старото бельо не може да поддържа правилната форма на гърдите и не е подходяща за съблазняване на мъжете. Не се замисляйте да го изпратите в контейнера за боклук.

Сами се убеждавате, че дрешника, кухненски шкафове и други места в домовете ни складират твърде много излишни неща. Отървете се от всичкия боклук още сега. Потърсете фирма, която извозва: http://www.izvozva.bg.

Scroll to Top