Защо продукти за почистване с хлор са опасни за здравето

Има многобройни почистващи продукти, които можете да намерите в магазините. Освен това много от тях съдържат хлор, вещество, което е токсичен агент.

Неговата пара може да дразни дробовете. Хлорът е най-голямата опасност за хората със сърдечни и респираторни заболявания. Особено вредно е използването на почистващи средства, съдържащи хлор в малки и слабо проветриви помещения, особено в бани и тоалетни.

Хлорът може да бъде вреден за очите и кожата и може да причини алергични реакции. Хлорът е токсичен за всички живи организми. Той реагира с органични материали в околната среда и произвежда опасни канцерогенни токсини, включително трихалометани, хлороформ и органохлорини, които са много опасни класни компоненти, причинявайки разрушаване на ендокринната и имунната система.

Продуктите, съдържащи хлор, трябва да се разглеждат като изключително опасни и неприемливи за употреба.

Важно е да се уточни, че е съвсем реално да се създаде здравословен микроклимат в къщата. Необходимо е да не се използват почистващи препарати и почистващи средства, съдържащи хлор, да се купуват екологични продукти без вредни добавки, изработени от естествени компоненти. Тяхната цена е малко по-висока, но не трябва да пестите пари, когато става дума за здраве. Освен това екологично чистите и почистващи продукти са много икономични при употреба.

Продуктите за безопасни и в почистване на апартамента или къщата не съдържат сурови компоненти, багрила, хлор, оцетна киселина и фосфорна киселина. Всички съставки са само от растителен и минерален произход. Органичните съставки на продуктите са почти напълно биоразградими.

Такива почистващи препарати използват за почистване на апартаментите и къщите се грижи за здравето на хората. Те са екологични професионални почистващи продукти от водещи производители, които не съдържат нито една унция от вредни добавки.

Тук: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia/ може да научите за препарати използвани при почистване след смърт София.

Scroll to Top