Организирай си почистване и още

Има толкова много техники, създадени от човека, за да помагат в почистването на дома. Има и толкова много перилни и почистващи продукти на пазара, че чак свят да ти се завие. Ако нямате идея от къде да стартирате голямото почистване или как да се преборите с упорити петна, мазни налепи и лоша миризма, то предлагам ви да не спирате да четете по темата. Все ще откриете отговори на често срещани проблеми.

Неприятната миризма в бутилки и съдове с тясно гърло – едно често срещано явление в домакинството е миризмата във ваза или бутилка. За да се справите с нея, сипете разтвор направен от хладка вода, 1 с. л. счукано синапово семе.

Тапетите – при поставянето им често остават въздушни мехурчета и от тях се образуват гънки. Може лесно да ги отстраните като ги прободете с игла и ги загладите с мека кърпа.

Вълнени и копринени дрехи – вгледайте се в тях от ляво на дясно. Започнете с шевовете, после изгладете яката, маншетите и ръкавите, а след това и останалото. Вижте и за изхвърляне на стари дрехи от апартамент София.

Лукът – може да го съхраните за по-дълго време, като го оставите за няколко дни да изсъхне добре на слънце и проветрени. Стеблата му се режат на 3-4 см. от главата. След като се изсуши добре лукът може да се прибере на тъмно място. Така празът се заравя в навлажнен пясък, не се оставя на балкона, за да не замръзне през зимата и тогава изгубва аромата си и ценния състав от хранителни свойства.

Замразено месо – за да ги размразите по-бързо, поставете студена вода за няколко часа.

Сладките – за да не се наронват, преди да ги отделите от тавата поставете я за броени минути върху отворена тенджера, пълна с вряла вода.

Scroll to Top