Стилът на Изтока – общи характеристики за вашия дом

За Източният или известен още като Ориенталски стил на обзавеждането не знаем много в Европа. Дълги години той е пазен като тайна от народите му. Днес имаме не само поглед над неговите характеристики, но и може да внедри някои от специфичните му детайли и в своите собствени домове.

Преди да се пуснете в реформи по интериора на една стая или кът, научете за услуги, които може да са ви полезни:

EVROSONDA.COM – ръчен сондаж за вода;

EVRO5.COM – почистване на занемарени жилища;

DEPO.BG – почистване на мазета и тавани.

Съществуват няколко основни компонента, а именно, японски, индийски, китайски и египетски, ориенталски стил в съвременните интериорни помещения. Те включват и някои стилистични черти. По този начин, най-популярните и често използваните материали във вътрешността се подреждат така: дърво, метал, коприна, бамбук и тръстика, както и всеки естествен материал.

Що се отнася до цветовете, тук доминиран от ярки и много наситени цветове, добре дошли са всички цветове на дъгата и в целия им блясък. Като вътрешни декоративни елементи, мебели, изделия от стъкло, и т.н. употребяват декорации от резба, инкрустация, лак.

Сложен дизайн, усъвършенствана технология и изобилие от различни декорации, също са характерни за ориенталският привкус. Това е всичко, което ще намерите в модерен интериор ориенталски стил. Форма декорации и други елементи, често разтягане, течащи като река или пустинни пясъци.

Ориенталският стил в интериора е по-специален сглобяемо понятие от специфични помещения за обработка на изображения или къщи. Много често, съдържа елементи на украса на сгради, декорация на мебели, декоративни елементи от азиатски и африкански страни.

Ето защо, в ориенталски стил, има два основни подтипа: Азия – Китай и Япония; Арабски – Египет и Индия. Характеризира се с характер, който създава атмосфера и използва материали, от тези два стила, сред многото собственици на модерни жилища и апартаменти.

Арабският стил е един вид олицетворение на елегантност и красота в различни части. Той се характеризира с липсата на еднообразни и повтарящи се елементи, гладки повърхности и прави линии. Сводести тавани, ярки цветове, дантели конец. Всички те се радва на красотата и игра на светлината – всичко това е част от арабския стил.

Много важни са платовете използвани за завеси, шевни възглавници, украса за мека мебел. Има също така ярки и топли цветове, предназначени да създадат тиха атмосфера на мир и спокойствие. Мебелите тук са украсени с една и съща нишка и притежават доста масивна част.

Когато правите дизайнът на стая непременно използвайте  големи количества детайли изработени със собствените ръце, които включват мозайки, керамика, възглавници и килими.

Азиатският стил на вътрешна украса е един вид противотежест на арабина. В него се вижда ясно, минимализъм. Тук ще намерите само естествени и много сдържани цветове – бежово, кафяво и бяло, светлина и пространство, минимална заетост от обзавеждането на стаята и битови предмети. Отделните елементи могат да бъдат жълти, ярко червени или сини. Проектирането на къщи или стаи в азиатски стил е една абсолютна хармония на пространството, в което всеки предмет има своето място, както е определено от правилата на Фън Шуй.

Scroll to Top