Подгответе стаята за новороденото

Всеки родител знае, че здравето на новороденото е в пряка зависимост от условията за пребиваване. Ако в стаята, където детето прекарва първите месеци на живота си, бъде направена по екологичен и безопасен начин е възможно да се намали вероятността от развитие на заболявания на дихателните пътища на детето.

Алерголозите алармират, че с всеки изминал ден броят на случаи на алергичен ринит непрекъснато се увеличава. Това е предпоставка за развитието у бебето има астма. Разбира се, „вината“ на гени, провокира ситуацията у дома която или напротив, омекотява проява на заболяването.

Как да създадете дом, където детето да живее условия, които предотвратяват появата и разпространението на микроскопични паразити и алергени?

На първо време потърсете фирма за почистване и извозване от апартамент или жилище.

В този случай говорим за плесени, акари, които живеят в прах и паразити, обитават тъмните места на домовете ни като мазета и тавани. Вижте за почистване на мазета и тавани. Някои от тях се крият дори в козината на домашните ни любимци.

Борбата с мръсотията е важно да се извършва по всички фронтове. Първата стъпка е да се премахне мръсотията и разпространението. В детската стая трябва да се сведе до минимум количество от мебели. Ако всички елементи са лесни да се преместват от място на място – няма да може да се избегне натрупване на прах.

Праховите акари предпочитат да живеят в килими, мека мебел, завеси и меки играчки. Затова подът на детска стая не трябва да бъде с пухкави килими и пътеки, защото такива събират много прашни частици ежедневно.

Когато ви трябва разчистване с изхвърляне на стари мебели с хамали потърсете фирма.

Стаята на бебето трябва да се почиства ежедневно, както с изтупване на всички одеяла и завивки, така и с прахосмукиране, забърсване на прах и пр.

В стаята на новороденото е желателно да се изберат светлинни завеси или щори. Меките играчки в детската стая трябва да присъстват в един разумен брой. Също така не забравяйте, че твърде огромни мечки и зайчета от плюш събират много прашни налепи, затова е по-добре да не се прекалява с количествата им.

Прашните червеи обичат леглата. Детският матрак не може да бъде изпран, така че трябва да си купите нов матрак, за да предотвратите разпространението на микроби. Ако, поради финансови причини, не искате да се откажете от стария матрак, може да го изнесете на студено или горещо, на слънце. Акарите биват убивани от високи и ниски температури. Възглавници и одеяла за бебето е желателно да се купуват нови.

Аксесоарите за спане трябва да са от качествени синтетични материали, способни да издържат на многократно пране. Не забравяйте, че всякакви мебели и постелки от вълна, пера и пух, могат да се превърнат в място за развъждане на акари, но сами по себе си предизвикват алергии.

Памучното бельо трябва да се изпира при температура от 100 ° С. Тази процедура следва да се прави всяка седмица.

Един от най-силните алергени са плесен и мухъл. Гъбичката живее в бани и мазета. С липсата на свеж въздух и при наличие на влага, това може да живее много болести в спалните помещения.

Ако стаята на детето има изглед към улицата в студения сезон трябва да се изолират прозорците. Това се прави с цел изолиране на мухъла, в резултат на конденз. Също така в борбата срещу плесен помага редовното проветряване. В допълнение стената трябва да „диша“ и поради това следва да бъде освободена от всяка излишна мебел.

Scroll to Top