Мебели за малка кухня

В изборът на мебели за дома, внимание трябва да се обръща на всеки детайл. Мебелите се избират според множество критерии, а сред тях са материали, цвят, текстил. Ако търсите удобни кресла за вашия дом, то изберете от доказани представители.

Ако масата в кухнята е до стената, то тази зона може да се оборудва с керамични плочки. Подобно изпълнение може да се пресъздава с оригиналната тухлена зидария в интересен модел. Не е необходимо да се използват масивни завеси на тъмните оттенъци. Напротив, слънчевата светлина ще помогне за визуално разширяване на помещението. Затова е по-добре да изберете светлината на тюл.

Друг трик, който често се използва за дизайн на студия са огледалните повърхности. Смята се, че огледалата в кухнята не са на място, защото повърхността им ще събира прах и мазни натупвания, които в резултат на влага ще влошават вида си. Всичко зависи от точността на домакинята.

Мебелите за кухня са не по-малко важен въпрос. Ако за проектиране и обзавеждане на вашата кухня потърсите специалист студио дизайнер, такъв категорично декларира недопустимостта на използването на огромни масиви. И в това няма нищо странно. Използването на тежки шкафове ще отнеме от пространството и визуално намалява вече малката площ.

Съвременни тенденции „марсоходи“ позволяват да изберете леки мултифункционални шкафове, които съдържат всички необходими кухненски покупки.  Често, малката кухня с интериор допълва рафтовете, поставени в отвора на прозореца. Това, обаче ще е грешно решение, ако кухнята е лишена от дневна светлина. Много по-лесно е да използва големи стенни шкафове.

С увеличаване на контраста се увеличава и пространството. Ако изборът е насочен към малка кухненска маса, изработена от лека пластмаса, предназначена за кухнята е по-добре да се поставят мебели в предната част на входа. В този случай се постига допълнителна свободна зона.

Може да изберете и шкафове, оборудвани с чекмеджета и ниши, които със сигурност да поместват всички предмети. Над повърхността могат да бъдат организирани специални куки за тигани, тенджери, цедки и черпак. От двете страни има успоредни стени, които могат да бъдат поставени шкафове и ниши, визуално удължават пространството. Особено добър вид се постига и с шкафове, изработени от стъкло и метал, отразяващи повърхности. Те също дават лекота на дизайна на стаята. И, за да се усили ефекта, трябва да се погрижим специално за правилното осветление.

Scroll to Top