Грижа за кожата след 40

Грижа за кожата след 40След четиридесет години, жените все повече поглеждат в огледалото със съжаление: кожата става суха, появяват бръчки. Само преди пет години, изглеждаше съвсем по друг начин. И все пак положението не е критично, не е и основание да останете унили. Вече има подходяща анти-ейч козметика.

Това е време, за да започнете силна борба срещу стареенето! Има множество процедури за лице. Сред тях може да откриете точните продукти за след 40-те и най-ефективните средства. Но може преди това да опитате нещо по-леко и по-ароматно?!

Например, розово етерично масло. Такова се счита за лидер в грижата за зряла кожа.

Причините за бръчки и увисването

На първо място, кожата е по-малко обогатена с влага, така да се каже, нейните собствени ресурси: мастните жлези работят на износване.

На второ място, влошаване на кръвообращението в кожата. Трето, колагеновите влакна вътре не са толкова еластични и не може, както и преди да е необходимо да абсорбират влагата, така че тя започва да липсва в кожата.

Лицето след 40 изисква най-мощните методи

Разбира се, можете да отидете в салон за красота, където една прилична сума и някои инжекции, за кратко време ще накарат кожата ви отново да изглежда млада … Разбира се това е за известно време … Натуралната козметика включва хидратираща маска за лице, компреси, масаж, своевременно почистване на лицето, домашно приготвени кремове, ексфолианти за по-стабилен резултат.

Системно кожата на лицето след 40 изисква усърдна ежедневната работа.

Откажете се от пушенето и ако е възможно от алкохола.

Не се подлагайте на слънчеви бани без специални предпазни мерки .

Движете се много или спортувайте.

Пийте много чиста вода.

Вземи си витамини и антиоксиданти.

Използвайте козметика с хиалуронова киселина и етерично масло от роза.

Направете редовен самостоятелно масаж на лицето с кокосово, бадемово или рициново масло.

Повечето се радват на живота, редовно посещават курорти, където се предлагат свеж въздух и приключения. Само в случай, че животът ви е много впечатляващ, старостта ще „премине“ почти неусетно.

Scroll to Top