Сутерен – защо не трябва да го пренебрегвате

почистване на мазеО, това мазе! Изглежда като маловажна част от къщата, винаги е изложен на почистване и сякаш никога не е добре хигиенизирано. Така е, защото в него често поддържаме стари неща и дрехи. И е разбираемо, в резултата на тъмните области и малко въздушния поток, допускаме огромна грешка – рядко почистваме, а трупаме по много и от всичко. Без да обръщате внимание на мазето, това може да доведе до някои по-големи проблеми. Един от тях е мухълът. Мазето е идеално място за развитие на плесени.

Разберете повече за професионално почистване на мазета и тавани.

Защо мухълът расте в мазето?

Мухъл изисква храна, топлина и влага, за да расте. За съжаление, вашето мазе най-вероятно има и трите неща, които го превръщат в идеалното място за развитие на плесени. Към апартамента има мазе, което получава благодатна почва за мухъл, защото тя средата там може да бъде влажна, придружена от липсата на слънчева светлина.

Изтичане от тръби

Обичайната причина за растежа на мухъл в мазета е проблем с водата. Такива са наводнения или течове. Както вече знаете за влага, която прави мухъл в резултат на изтичащи тръби в мазето е време да решите проблема.

Пазете се от предстоящия есенно-зимния сезон

Ако вашето мазе има прозорци и те не са запечатани правилно, при дъжд и сняг може да поучите протичане на вода, в резултат, на което да се образува мухъл.

Освен изтичане проблеми има и с лоша вентилация

Кондензацията е в резултат от ниски температури и висока влажност на въздуха. Тя също е друга често срещана за мухъл. Влажността на въздуха след това обикновено остава висока, благодарение на лошата вентилация и не слънчева светлина. Някои форми могат да започнат да растат в мазето точно от това високо ниво на влажност.

Някои от най-честите места, където мухълът расте в мазето са:

Стени

Кухини в стени

Строителни дървени рамки

таван

етаж

изолация

кутии за съхранение

Мебели

Тръби

Канали и отвори

Формата може да расте в тези скрити области и да причини сериозни щети на къща и здравето.

Зад дървени панели и под дъските на пода

Също може да се появи мухъл и плесен.

Сутеренът е податлив на наводнения и водопроводни аварии, в резултат на проливните дъждове, топене на сняг, запушени улуци, неправилно озеленяване или спукан маркуч в градина, в резултат на който да се образува натрупване на вода в почвата около основата на мазето. Хидростатичното налягане избутва тази вода в мазето през пукнатините и пространствата между стени и плочи.

Мухълът е сериозен здравен проблем, който може да причини:

респираторни заболявания

астма

Кашлица, кихане, хрипове

Недостиг на въздух

Често главоболие

Болно гърлото или дразнене на кожата

Замайване, дезориентация или умствени смущения

Хроничната умора

Гадене или повръщане

Влошаване на алергии

Безпокойство

Не позволявайте подобни неща да завладяват вашия дом и вашето спокойствие. Решете тези проблеми още сега. Потърсете професионална помощ и когато ви трябва извозване с камион и почистване на мазета и тавани.

Scroll to Top