Как да предпазите екрана на телефона от счупване

Екраните на смартфони стават все по-големи. Може би това е една от причините падане на телефон върху бетон от третия етаж да е често смъртна присъда за екрана. Докато технологично развитие има голямо влияние върху устойчивост на надраскване, голямо количество iPhone или Android телефон и техните екрани пробиват на дневна база. Докато най-добрата защита от счупване екрана на телефона е да не го изпускате никога, то вече има информация и начини да го предпазите от счупване, когато въпреки всичко пада на земята.

Решението: Стъклени екранни протектори

Докато пластмасовите протектори на екрана са били доста популярни в миналото, една неотдавнашна тенденция е свързана с използването закалено стъкло на екрана.

Сега може би много от вас се питат, защо е да се сложи още един слой стъкло в горната част на екрана, който вече е защитен? Казано по-просто, добавянето на още едно стъкло протектор за екрана не променя много нещата. По този начин при евентуално падане се чупи годния пласт стъкло. Така може да се организира надеждно контролиране на телефона и дори при удар, той да се чувства добре. Така екрана е защитен от надраскване дори при неволен удар или падане на телефона. За още по-надеждно и сигурно изпълнение, гаранция дават и калъфи за телефони.

Докато пластмасовите протектори обикновено се използват, за да „държат телефона“ и счупеното стъкло, закаленото стъкло в други протектори имат сходни характеристики, като самия екран. Следователно, когато падане телефона, предпазителят за стъкло е по-вероятно да се разбие. Въпреки това за екрана е много вероятно да остане непокътнат и подмяна на предпазителя е доста евтина в сравнение с пълна подмяна на екрана.

Стъклените протектори обикновено не въздействат с острота върху екрана, което означава, че няма да забележите ​​ разликата, когато има защитен слой върху горната част на екрана. Ако някога сте инсталирали пластмасов протектор, навярно ще знаете за болката свързва с вашето устройство. За щастие, по-голямата част от стъклените протектори използват специална технология на лепило, която прави процеса на инсталация доста лесен и удобен.

Scroll to Top