Характеристики на латексовите матраци и матраци с мемори пяна

Латексовите матраци и матраци с мемори пяна матраци в момента са най-широко признати варианти за подпомагане и облекчаване на болки в гърба. Те имат различни набори от плюсове и минуси. 

Латексът в един матрак е изработен от сок на каучуковото дърво и е естествен вариант, който предлага превъзходен баланс на твърдост и комфорт. Най-естествено усещането за латекс е удобно за тези, които имат болки в гърба, предоставяйки по-добра гръбначна подкрепа. Латексовите матраци поемат контури на формата и теглото на тялото като позволяват естествени гръбначни подравнявания, които могат да се чувстват много добре. Така всяка точка на натиск върху тялото се разпределя равномерно и осигуряване на добра циркулация на кръвта по време на съня. Латексът в матраци също е свободен антиалерген, устойчив на домашен прах и мухъл. Латексовите матраци предлагат предимства отвъд облекчаване на болките в гърба.

Колкото повече налягането точки на тялото е разпределено равномерно, толкова по-добре е комфорта на съня и кръвообращението.

Мемори пяната също съответства на формата на тялото и се чувства много добре. Въпреки това, по-голям недостатък на пяна с памет е, че създава чувства на топлина и може да отдели химическа миризма. Мемори пяната също поглъща енергия и движение, което означава, че тялото трябва да извърши повече работа, когато се обърна в леглото, и това може да изостри болките в гърба.

Ключът е да запомните, че тялото на всеки е различно, така че ще трябва да тествате различни видове матраци, за да намерите този, който работи най-добре в конкретния случаи.

Как да пазаруваме матрак – съвети за тези, които имат болки в гърба

Ако посетите магазин за матраци в ден, когато ви боли най-силно гърба, това може да е грешка. Неудобството от болки и скованост в гърба, няма да ви позволят да се отпуснете и да усетите истинските предимства в избора си на матрак.

Добре е да носите собствената си възглавница. По този начин алтернативно и много по-надеждно може да тествате матрака и това, как бихте го експлоатирали у дома.

Вземете с вас приятел, за да разгледа начина, по който гръбнакът ви се разполага. Когато лежи на една страна върху матрак с правилна поддръжка за гърба си, гръбнака трябва да образуват права линия.

Слушайте тялото си – налягането в определени точки може да показва кое и как се чувства на тялото. Това умножено по хиляди, защото на новия и модерен матрак ще спите многократно ви дава ясна представа, дали това е правилния избор.

Помислете по-нататък не само гърба, раменете и бедрата. А добър матрак за гърба си трябва да държите главата си и токчета в правилното привеждане в съответствие прекалено. Всичко това е твърде изкушаващо да се предположи, главата и токчета не са важни, когато има проблеми в гърба, но в действителност е вярно обратното: цялото тяло и неговото привеждане в съответствие са от решаващо значение в управлението на болки в гърба.

Scroll to Top