ТОП 5 на най-древните градове в света

„Не знаете ли, че този живот е пътуването ви. Вие сте гражданин не на страната си, а на живота и света и затова като един пътник е време да кажете „да“ на едно предизвикателство за пътуване. Това може да е само началото.

Ако на всичкото отгоре може да се похвалите, че имате такъв и такъв град, а в гарда има планина, която достига небето сега има начин не да пътувате всеки ден, а да направите естеството ходове „.. Йоан Златоуст

Започнете с:

Лисабон, Португалия (2000 години преди Христа), разположен върху седем ниски хълмове на северния бряг на река Тежу Лисабон. Той не просто очарова с близостта си до древни времена. Първоначално Лисабон е бил обитаван от иберийци, които притежават вградени мегалити. В момента, Лисабон е един от най-населените градове в Европа. Възстановени места на града, великолепни църкви, сгради в стил Арт Нуво – всичко това е само малка част от това, което представлява културното наследство на града. В тези музеи на Лисабон се намира музей Калоста Гулбения, Национален музей на вагоните и Археологическия музей, впечатляваща колекция от древни и съвременни изкуства. След като посетите всички културни места на столицата на Португалия, определено трябва да посетите района “Bajorų Alto“. Тя се намира в центъра на Лисабон. Тук имате право на нощен живот с много барове, ресторанти, магазини и клубове.

Луксор, Египет (повече от 2160 години преди Христа)

Луксор, по-рано бил известен като древния град Тива, красивият град на бог Амон Ра е един от най-популярните туристически дестинации. Той започва да завладява туристите, дори и след гръцки и римски времена. Неговите основни паметници на Луксор, Карнак, Хатшепсут и Рамзес III Luxor винаги са били бил един огромен музей на открито с много отлично запазени паметници. Градът се състои от три части: Луксор на източната страна на река Нил, град Карнак и Тива, на западната страна на река Нил противоположната страна на Луксор.

Азиут, Египет (повече от 2160 години преди Христа)

Намира се на 375 км южно от Кайро. Азиут е най-големият град в Горен Египет и първият град в дните на фараоните. Той е основен регионален земеделски център. Налице е и третият по големина университет в Египет, където има най-голям процент на коптски християни. Те казват, че Пресвета Богородица е в Азиут и го потвърждават с феномена църква. Но, в допълнение към религиозни партии, банановият остров е чудесно място за почивка, докато в северната част на града е много популярна сред туристите.

Сиан, Китай (повече от 2205 години пр.н.е.)

Това е най-важният град в историята на Китай. Съществува повече от 3000 години. Тя е една от четирите велики древни столици на Китай. Сиан е вечният град, точно толкова популярен, колкото Атина, Кайро или Рим. Благодарение на изобилието от реликви и исторически забележителности, градът придобива славата като Националния исторически музей. Нещо повече, воини и музей често са наричани осмото чудо на света. Градска стена на династията Минг е един от най-добре запазените в света сгради от този период. Храмът Фемън съхранява костите на фалангите на основателя на будизма, Шакямуни. Сиан това е най-важното място, което може да запази стойността от посещението на самия древен Китай и неговата култура.

Гиза (повече от 2568 години преди Христа)

Чували ли сте, че „40 века гледат на вас от височината на тези пирамиди“ – така казал Наполеон Бонапарт до неговите войници преди битката на Гиза, 1798. Самият Гиза е голям град, но това не е в състояние да устои твърде на бума Кайро. Ето това е една от основните забележителности на Египет. Пирамидите в Гиза с Великия сфинкс. До 2012 г. се планира да завърши проекта за създаване на египетски музей „Grand“ в Гиза пустиня, която заема важно място.

Е, все още ли се колебаете дали да стягате куфарите?!

Scroll to Top