3 интересни неща, които трябва да знаете за вашия климатик

Когато става въпрос за замяна на климатична система, първоначалните разходи често са най-горния фактор за собствениците на жилища. Има и други неща, които трябва да се знаят за климатици и климатични система. По този начин можете максимално да се възползвате от портфейла си, на по-ниски оперативни разходи и да се създадете по-голямо спокойствие.

Така например, система за висока ефективност може да струва повече при покупка, но в сметките веднага би се усетила тази енергия. Те ще бъдат по-ниски в дългосрочен план, за отопление и охлаждане. Подмяна на стара централната A / C единица със сертифицирани един по ENERGY STAR може да ви спести до 30% от бъдещите сметки за комунални услуги.

  1. Измерване на калпацитет

Тонажът е общ термин, свързан с / C охлаждане и капацитет, вместо мярка за тегло. Тонажът определя количеството топлина, което един климатик може да се отстрани от дадена стая за един час. Този капацитет се измерва в британски термални единици и се сравнява с колко време е необходимо, за да се стопи един тон лед със специфично количество топлина. Това отнема 286,000 BTUs за 24 часа. Например, един тон A / C ще премахне 12000 BTUs на топлина в час.

  1. Квадратен метър

Един климатик трябва да бъде пряко свързан с размера на стаята. Един подходящо оразмерен климатик ефективно ще премахне топлина и влажност. Само влажност ще бъде премахната, ако устройството е прекалено голямо, плюс това да се губят енергия и пари за твърде голяма единица. За помещения с обем до 150 квадратни фута, е необходим 5000 ВТ U / час, докато една стая до 400 квадратни фута ще изисква 12000 BTUs.

Мини сплит система ще използва много по-малко енергия и по-малко разходи за закупуване от централна система за въздух. Енергийният старт предоставя повече информация за правилно оразмеряване на климатици. Научете за ремонт на климатик.

  1. Енергиен клас

Енергийният клас е програма за управление на енергията на Агенцията и защита на околната среда в САЩ. Неговите насоки ефективност дават възможност на хората да се пести енергия с ефективни продукти, освен това е свързан с пари и намаляване на парниковите газове в атмосферата. ENERGY STAR сертифицирани единици са най-малко 15% по-ефективни от модели, които не са сертифицирани. Собствениците на жилища трябва да бъдат добре подкован в областта на енергийната ефективност, когато става въпрос за избора на подходящи климатици.

Scroll to Top