От колко сън се нуждае дете на 8 месеца

Сънят засяга всички сфери на живота на бебето. Когато вече есе е погрижила за удобството на детското креватче и здравословния матрак, най-често, майката е развълнувана около три въпроса: колко сън трябва на дете на 8 месеца, какво и колко често е необходимо, за да се храни и поддържа добро физическо и психически здраве у бебето? Нека да разгледаме въпроса за сън, които до голяма степен се формира целия график.

Оптималното количество на съня – всяко дете е уникално и не може да бъде под строга рамка. Това отчасти е вярно, но все пак, има насоки, които да помогнат да определите дали достатъчно количество сън получава мъника ви на 8 месеца.

През денонощието бебето на осем месеца спи най-малко 15 – 16 часа. Които са разпределени за:

нощна продължителност на съня на 10 – 12 часа;

дрямка в обхвата от 4 до 6 часа на ден (ден 1 или 2 на сън).

Нощния сън

Бебета на възраст 8 месеца и около 64% ​​от децата спят през нощта, без да се събуждат. Ако такова поведение не се наблюдава и у вашето дете, анализирайте удобно ли е леглото. Дали сте взели правилните размери детски матраци, дали поставяте подходящо одеяло. Често причината за нощните събуждания е появата на глад, но не бива да се изключва и дискомфорт от други външни фактори.

Ако следвате идеален режим за спане през деня, детето ви ще спи два пъти:

Сутрешен сън от 11.00 до 13.00 часа;

В следобедните часове от 15.00 до 16.30.

Някои родители привикват бебето да спи по график, но доста често самите деца диктуват своите условия на възрастните. Дългата нощ за деца под 8 месеца не е достатъчна и затова се налага следобедна дрямка.

Какви са причините за лишаване от сън?

Не пренебрегвайте значението на съня. За децата е важно да приемат достатъчно храна. Липсата на сън може да бъде причинена два фактора:

Не е удобен легло с матрак за спане. Това означава, че родителите могат лесно да променят нещата с избора на нов детски матрак.

Детето изпитва болка – най-често това е свързано с поява на нови зъбки. Тогава родителят трябва да извика педиатър.

Какви са последствията от недостатъчен сън и колко сън трябва има дете на 8 месеца?

Сънят е не по-малко важен от храна.

Постоянното лишаване от сън може да доведе до психични, неврологични и физиологични отклонения в развитието. Много често в по-късен етап деца започват да страдат от хиперактивност.

Така че задачата на родителите е да осигурят, качествено легло с матрак, лягане на време и здравословна среда, в това число храна. Ако го направи навреме няма да имате никакви проблеми с израстването на вашето пеленаче.

Scroll to Top