5 съвета за избор на най-подходящия паркет

Изборът на подова настилка не е просто едно решение. Това може да внесе много уют, комфорт и хармония във всяка една стая, а наред с това да спести ценно време в почистването.

Има много големи възможности за подови настилки за дома – дървени, ламинат, керамика и винил. Те са най-популярни избори днес на пазара. Когато стесняване избора си, не забравяйте, тези пет съвета за намиране на под, който е точно за сърцето на дома ви, начина на живот и най-важното е част от вашето семейство.

Уверете се, че това е най-доброто

Тази важна характеристика се отнася за много аспекти на подови настилки, но в този случай той може да направи разликата между подмяна за няколко години на под, на който да се наслаждавате за години напред. Керамични и порцеланови плочки имат специален вид, известни са със своята издръжливост и могат да издържат на най-тежките области на трафик в дома.

Изберете настилки, която лесно да се почиства

Разливането на течности е факт за всеки дом. И, ако имате деца или домашни любимци, може да бъде особено предизвикателство да поддържате чистота. Така че това е разумно да изберете продукт, който няма да изисква сложно почистване и рутина. Виниловата настилка е чудесна възможност, защото се почиства с метене или прахосмукачка. Плюс това, винилова настилка, няма упорити ленти както фуги и така ежедневна грижа и поддръжка е модулна.

Помислете за влага и устойчивост

Инциденти се случват, особено в кухнята. Повечето опции за подови настилки могат да издържат на случайни пръски толкова дълго, колкото да е унищожен бързо. Хранителни разливи могат да се оцветяват много видове подови настилки, така че за трислоен-паркет-kahrs, който е оборудван със защитно финал, най-добре е да се спрете на ламинат. Ламиниран паркет е чудесна възможност, защото най-горния слой помага да се предпази от влага и петна.

Координира подови настилки и шкафове

Освен избора на подова настилка, трябва да съобразите вида и цвета й с останалия интериор. Ако избирате за кухнята, това са акцентите с шкафове, които се допълват взаимно съвпадение. Ламиниран паркет, които контрастира с мебелите в хола ще създаде визуален интерес и може да направят вашите пространства по-топли и приветливи в дома ви.

Вземат под внимание цялостния стил в дизайна

Какво се опитвате да постигнете? Меко настроението? Елегантен и модерен външен вид? Или може би нещо забавно и ретро? Уверете се, че вашата настилка допълва и завършва темата. Спрете се на най-висок клас, елегантен и модерен външен вид и в крайна сметка избора трябва да се допълва с чувството ви за стил.

Scroll to Top