Как да изберете гардероб

мебелиГардеробът е място за събиране на дрехи, но често служи и за килер. В него се съдържат всички дрехи и аксесоари, обувки, колани и всякакви приспособления за комфорта на човек. Гардеробът може да поеме различни форми и размери, а в същото време е изработен от материали с различни покрития и цветове. В допълнение, вътрешната организация на гардероба, чрез подходящи аксесоари е от съществено значение за поддържане на реда. Ето някои съвети за избор на гардероб.

Гардеробът за съхранение на дрехи трябва да стои добре!

Гардеробът и вратите – гардеробът е роден от необходимостта да се постави ред на дрехите, за да не стоят в хаос, когато бързаме и да не се отрупват с много прах. Гардеробът обикновено се поставя в спалнята и в зависимост от наличните пространства. Можете да избирате различни видове врати: окачени традиционни врати, оборудвани с дръжки, които се отварят две по две. Този тип врата изисква пространство от най-малко 1,20 м пред гардероба, за да може да се отваря лесно и да има място за движение и преминаване в предната част.

Сгъваеми врати са тези, които се отварят на хармоника. Те не се нуждаят от пространство в предната част, но имат нужда от такова от най-малко 1 м, в страни. Някои от тези гардероби се поместват в ъглови шкафове. Тази система се използва точно в ъгъла, където се помещава и така голямата част от пространството. Гардеробите  с плъзгащи са най-практична, защото изискват само 60 см от пространство, за отваряне. Единственият недостатък е, че макар и да се държат отворени едни към други, непременно остават затворени.

Материали за изработка на гардероб:

След като сте избрали вида на врати, които ще характеризират гардероба по отношение на пространството и естетически вид, препоръчително е да се обърнете внимание на вида материал за изработка. Съоръженията винаги сочат дърво: дървеният материал е по-ценно и е по-траен, но също така и по-скъп. Вратите, които са визуално по вкуса на нашия избор, могат да отразяват структурата на дърво. Обикновено в традиционни или сгъваеми гардероби вратите, са от едно и също дърво с цвета на останалата част на шкафа: масивна дървесина, масивно дърво, лакирано дърво или ламинат в различни цветове. При шкафовете с плъзгащи врати, такива могат да бъдат различни от останалата част от структурата и да дават усещане за индивидуалност. Пример за това са огледални врати, с лъскави необичайни цветове, дърво в основната структура и пр.

Размер на гардероб:

Изборът за размера на гардероба има голямо значение. Гардеробът трябва да съдържа дрехи и бельо, което вече е налично, плюс новите неща, които са планувани за покупка. Всичко това трябва да се съобразява в зависимост от пространството, което имате в спалнята или в коридора. Ако дължината на пространството е кратка е добре да се възползвате от височината. С модулни шкафове също може да допълните цялостната визия на гардероба.

 

 

 

 

Scroll to Top