Почистване на малки и големи басейни

Басейн, като всеки друг предмет изисква особено отношение и грижа. Почистването на басейн е съчетание от процедури за премахване на замърсявания от всякакъв тип. Тези процедури са необходими за пълноценното използване на басейна. Препоръчва се регулярно посещение на специалисти, които да осъществяват необходимите санитарно — хигиеничните работи.

Много клинингови компании предлагат услуги по почистване на басейни. Техните специалисти притежават огромен опит, знания и имат на разположение необходимото специално оборудване, за изпълнение на целия комплекс от услуги качествено и оперативно.

Замърсените фуги на плочките, като появяване на камък и налеп са голям проблем, който съпътства всеки един басейн. Даже ако в него са поставени нови филтри, в него се развиват малки частици мръсотия и микроби, които проникват дори в най-дребните пукнатини и драскотини, което води не само до бързото износване на стените и пода на басейна, загубвайки хубавия си външен вид, както влияе и негативно на водата. И следствие на малките бактерии, попаднали във водата, носят негативни последици за състоянието на човека, плуващ в басейна.

Почистването на басейна – това е регулярна процедура, която ще ви помогне да се избавите от мръсотия и бактерии, полепени по стените и пода. Самият процес по почистването на басейна започва с източване на водата. След което специалистите пристъпват към щателна обработка на повърхността. За цялостното почистване на фугите специалистите използват специални професионални препарати, които позволяват да се избавите от неприятната мръсотия и налеп, добре въздейства върху материала, не разрушава неговата основна структура и повърхностния слой. Освен това, миещите препарати използвани за почистване на басейни, съдържат специални активни вещества, притежаващи свойства на дезинфекция, отговарящи на всички санитарно-хигиенни изисквания.

Да не пропуснем, че почистването на басейн от професионалисти ще способства значително за увеличение срока на неговата експлоатация. В края на краищата солите, варовика и мазнините постъпено проникват във фугите, които започват деструктивно да влияят на състоянието на басейна и като следствие могат негативно да повлияят върху физическите свойства на материала, на които е изложен. Техните своевременни премахвания предотвратяват разрушаването на горния слой на повърхността, намалявайки неговото износване.

Всяка почистваща компания ще извърши почистване на вашия басейн в удобно за вас време. Нейните служители ще ви предложат достъпни цени и изпълнение на работата на  най-високо ниво. Чистият басейн е естетичен и абсолютно безопасен за къпещите в него хора, които изпитват огромно удоволствие и полза от водните процедури.

Scroll to Top